Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tuu­li­voi­ma­loi­den mas­sii­vis­ten osien kul­jet­ta­mi­nen on tarkkaa puuhaa: Nyt val­mis­tui sel­vi­tys kul­je­tus­kel­poi­sim­mis­ta eri­kois­kul­je­tus­rei­teis­tä

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntakaavojen tuulivoima-alueille on valmistunut tuulivoima-alueiden liikennöitävyysselvitys. Tuulivoimaloiden koko on viime vuosien aikana kasvanut kuljetusten kannalta merkittävästi, mikä aiheuttaa haasteita niin tuulivoima-alueiden saavutettavuudelle, tuulivoimalan osien kuljetuksille kuin tieinfrastruktuurille ja muulle liikenteellekin.

Selvityksen tavoitteena oli löytää Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntakaavojen tuulivoimaloiden alueille kuljetuskelpoisimmat erikoiskuljetusreitit. Selvityksessä muodostettiin tuulivoimalakuljetusten pääreitit, joiden nähtiin toimivan keskeisimpinä tuulivoimarakentamiseen liittyvien erikoiskuljetusten yhteyksinä satamista tuulivoimaloiden alueille.

Selvityksessä tunnistettiin myös pääreittien keskeisimmät ongelmakohdat ja tuotettiin suuntaa antavaa tietoa tuulivoima-alueiden saavutettavuudesta pääreiteiltä haarautuvalla maantieverkolla.

Selvityksen toteutti Ramboll Finland Oy.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.