Mainos: Ter­ve­tu­loa pul­la­kah­vil­le ta­paa­maan leh­den­te­ki­jöi­tä ti 24.5. klo 12-14 Raahen Seutuun (Fell­ma­nin­puis­to­ka­tu 4). Pai­kal­la myös opas­tus­ta di­gi­tuot­tei­dem­me käyt­töön.

Tilaajille

Val­ta­tie vei am­mat­ti­kor­keaan – high­way-opin­not tar­joa­vat suoran väylän kor­kea­kou­luun

Pyhäjoelta lähtöisin oleva Petra Koskela valmistui Raahessa levyseppähitsaajaksi ja suoritti samalla OAMK:n highway-opinnot. Hän pääsi ammattikorkeakouluun ilman pääsykokeita.

Petra Koskela suoritti highway-opintoja ja meni sitä kautta suoraan ammattikorkeakouluun. Highway-opinnot jatkuvat Koulutuskeskus Brahessa myös ensi syksynä.
Petra Koskela suoritti highway-opintoja ja meni sitä kautta suoraan ammattikorkeakouluun. Highway-opinnot jatkuvat Koulutuskeskus Brahessa myös ensi syksynä.
Kuva: Toni Länkinen

Valtatietä pitkin ammattikorkeakouluun. Tämä toteutui kaksikin kertaa Pyhäjoelta lähtöisin olevan Petra Koskelan kohdalla, sillä hänen muuttokuormansa suuntasi juuri Ouluun. Koskela suoritti Koulutuskeskus Brahessa omien opintojensa ohessa highway-opintoja. Highway tarkoittaa suomennettuna valtatietä. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että hän sai suorittamillaan highway-opinnoilla vapaan pääsyn Oulun ammattikorkeakouluun. Toki se toi lisäkuormaa normaalien metallialan opintojen rinnalle, mutta hän ei kokenut taakkaa liian raskaaksi.

Parikymmentä raahelaista toisen asteen opiskelijaa aloitti viime syksynä Koulutuskeskus Brahessa omien opintojensa ohessa OAMK:n tarjoamat opinnot. Koskela tuli itse asiassa mukaan vasta vuodenvaihteessa, joten hän suoritti opinnot muutamassa kuukaudessa.