Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vastine Raa­he­lai­sen ylei­sön­osas­to­kir­joi­tuk­seen

VASTINE Huumeita käyttävien omaiset olivat kirjoituksessaan huolissaan siitä, etteivät alueen koululaiset osallistuneet kaupungissa käyneen kokemusasiantuntijan luennoille. Kokemusasiantuntijuudelle on oma, äärimmäisen tärkeä paikkansa korjaavassa päihdetyössä. Ehkäisevän päihdetyön toimivuutta ja vaikuttavuutta on kuitenkin tutkittu Suomessa ja maailmallakin jo pitkään ja tiedetään, ettei pelottelu edellä lähtevä, lasten ja nuorten arjesta irrallaan oleva yksittäinen luento ole vaikuttava eikä sillä ole kasvatuksellista merkitystä päihteiden käytön aloittamisen suhteen. Nuoren pelottelu tai shokeeraaminen ei kuulu mihinkään kasvatukseen.

Ehkäisevää päihdetyötä on Raahen alueella toteutettu jo vuosia yhdessä useiden eri toimijoiden kanssa. Työhön on myös olemassa THL:n laatukriteerit, joiden mukaan työ alueellamme pyritään aina tekemään. Ehkäisevä päihdetyö on laaja kokonaisuus, jossa kaikilla toimijoilla on oma roolinsa ja työ perustuu aina tutkittuun tietoon. Ehkäisevä työ kulkee läpi arjen aina poliittisesta päätöksenteosta, lainsäädännöstä ja kuntahallinnosta alkaen lasten ja nuorten kasvuympäristöihin ja perheisiin asti.

Muutamina esimerkkeinä: kouluissa ehkäisevää päihdetyötä tehdään muun muassa terveystiedon oppitunneilla, urheiluseuroissa, seurakunnassa ja nuorisotyössä järjestämällä mielekästä vapaa-ajan toimintaa, terveydenhoitajat työssään, poliisi omassa roolissaan, perheissä luomalla turvallisia kasvuympäristöjä, eli kaikkialla, missä aikuiset kohtaavat lapsia ja nuoria.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.