Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Vielä ehtii tar­kis­taa ve­rop­ro­sent­tin­sa tälle vuo­del­le

Arviolta yli 920 000 henkilön loppuvuoden veroprosentti pielessä. Oma tuloraja kannattaa tarkistaa, vaikka tänä vuonna olisi jo tehnyt muutosverokortin.

Verohallinto arvioi, että yli 920 000 henkilön tuloraja ylittyy, jos he saavat loppuvuonna palkkatuloja samaa tahtia kuin alkuvuodesta 2021. Kun tulorajan tarkistaa kohdalleen, tuloja ei joulukuussa veroteta korkeammalla lisäprosentilla.

Loppuvuoden tuloraja kannattaa tarkistaa verokortilta nyt. Jos arvio tänä vuonna tulevista tuloista on liian korkea tai matala, kannattaa mennä OmaVeroon, tilata uusi verokortti ja ilmoittaa siinä loppuvuoden todelliset tulot.

Näin voi välttyä siltä, että joulukuun tuloja verotetaan lisäprosentilla, joka on selvästi perusveroprosenttia kireämpi.

– Kun muutokset verokorttiin tekee nyt, tuloja verotetaan mahdollisesti korkeammalla prosentilla usean kuukauden aikana eikä muutos yksittäisen kuukauden tuloihin ole niin jyrkkä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe