Vaalikone: Katso Raahen Seudun alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva eh­do­kas.

Yli 50 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa parissa päi­väs­sä – Raahen kai­kis­ta ko­ro­na­tar­tun­nois­ta noin nel­jäs­osa on tullut vähän reilun viikon aikana

Raahen kaikista koronatartunnoista noin neljäsosa on tullut vähän reilun viikon aikana. Tartuntojen määrä on kasvanut reilusti myös Siikajoella.
Raahen kaikista koronatartunnoista noin neljäsosa on tullut vähän reilun viikon aikana. Tartuntojen määrä on kasvanut reilusti myös Siikajoella.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan Raahen seutukunnan alueella.

Pyhäjoki on pysynyt pitkään samoissa lukemissa, mutta Raahessa ja Siikajoella tartunnat lisääntyvät kiihtyvällä tahdilla.

THL raportoi torstaina koko maasta 1259 uutta koronavirustartuntaa. Niistä Pohjois-Pohjanmaalle kirjattiin 202. Raahessa uusia tartuntoja oli 20 ja Siikajoella seitsemän.

Kahden edellisen vuorokauden aikana uusien koronatartuntojen määrä oli Raahessa 41 ja Siikajoella kymmenen.

Kun katsotaan kokonaismääriä, on Raahen lukema vuoden 2020 keväästä alkaen 403, Siikajoen 144 ja Pyhäjoen 51.

Siikajoella, ja varsinkin Raahessa, tartuntojen määrä on noussut jyrkästi viimeisimpien viikkojen aikana. Vähän reilussa viikossa Raahesta on raportoitu noin sata uutta tartuntaa, eli neljäsosa koko reilun puolentoista vuoden ajan kokonaismäärästä.

Kahden viime viikon aikana uusia tartuntoja on kirjattu Raahessa 146 ja Siikajoella 30. Pyhäjoella ei ole tullut ilmi yhtään uutta tartuntaa kahden viime viikon ajalta.

Myös Oulun tartuntamäärät ovat nyt suuria. THL:n raportti kertoi torstaina Oulussa varmistuneen 110 uutta koronavirustartuntaa. Oulun kokonaismäärä on nyt 5 117.

Oyskorona-sivusto kertoo, että Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 12 koronapotilasta.