Mainos: Raahen Seudun joulutarjous: Raahen Seutu Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Ana­lyy­si: Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­han­ke kuo­pa­taan jo lähes var­mas­ti – kuka ker­toi­si, miten ih­mees­sä se ta­pah­tuu, ja mitä sanoo ve­nä­läi­so­sa­kas?

Suomalaisosakkaat eivät tunnu juuri nyt tietävän mistään mistään. Venäläiset pysyvät hiljaa, mutta RAOS Voiman sisäpiiristä kerrotaan yhtiössä vallitsevan yhtä lailla epätietoisuus.

Turku ja Vantaa ilmoittivat viikon alussa jättävänsä Fennovoiman ydinvoimalahankkeen. Elinkeinoministeri Mika Lintilä on tehnyt jo useaan otteeseen selväksi, että hanketta ei voida nykyisellään jatkaa.

Ei ole kuitenkaan edelleenkään selvää, kuinka osakkaat aikovat hankkeen jättää, tai mitä hankkeen keskeyttämisestä seuraa.

Venäläisosapuoli RAOS Voima omistaa hankkeesta 34 prosenttia, eikä se ole toistaiseksi antanut merkkejä siitä, että se haluaisi myydä osuuttaan tai pistää pillejä pussiin. Jos suomalaiset keskeyttävät hankkeen yksipuolisesti, ovat maksettavat korvaukset epäilemättä suuret. Lisäksi hankkeen kuoppaamisella voi olla myös poliittisia vaikutuksia Venäjä-suhteisiin.

Eduskunnassa puhuttiin viime tiistaina siitä, voidaanko venäläinen yhtiö korvata hankkeessa jollain länsimaisella toimittajalla.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.