Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Edus­ta­jam­me Ar­ka­dian­mäel­lä ovat kahta mieltä Natoon menosta

Toinen kansanedustajistamme kannattaa Natoon menoa, toinen ei. Nyt Venäjän huomio on Ukrainassa, sanoo toinen. Nato ei ole rauhanjärjestö, vastaa toinen.

Suomen eduskunta on aloittanut keskustelun Nato-jäsenyydestä. Pohjana on selonteko, jota valtioneuvosto antoi Nato-jäsenyyden vaikutuksista Suomen turvallisuusympäristöön.

Raahelaisista kansanedustajista keskustalainen Hanna-Leena Mattila kannattaa Natoon liittymistä, kun taas vasemmistoliittolainen Katja Hänninen kertoo suhtautuvansa siihen kriittisesti.

Näkemykset eroavat monissa asioissa. Mattilasta tietoa on saatu 2 kuukautta kestäneen Ukrainan sodan aikana runsaasti; Hännisen mielestä tietoa on vähän ja keskustelu on ollut yksipuolista.

Hanna-Leena Matilan kanta kääntyi Nato-myönteiseksi vuonna 2019 maanpuolustuskurssilla. Siellä sotilas- ja turvallisuusalan ammattilaisia kuunnellessaan hän tajusi, että rajan takana on melkoisia joukkojen keskityksiä ja että Venäjä tekee aika ajoin erilaisia harppauksia rajamme yli.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.