Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kah­des­sa päi­väs­sä meni 1 600 ne­los­ro­ko­tet­ta – Minna Ala­ta­lo: "Par­haam­me teh­dään, että Neu­vo­Ras­sin tila riittää meille ja ihmiset saa­tai­siin ro­ko­tet­tua"

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän NeuvoRassissa on riittänyt säpinää kahtena rokotuspäivänä, sillä kaikkiaan neljännen koronarokotuksen on saanut jo noin 1 600 ihmistä. Määrä on yllättävän suuri, sillä rokotusta ei anneta henkilöille, jotka ovat saaneet kolme rokotusta ja sairastaneet koronaviruksen. Sairastettu koronavirustauti muodostaa immuunivasteen samalla tavoin kuin rokoteannos.

– Kyllä se määrä yllätti. Se tila tuo meille haastetta. Kummatti oli joustavampi paikka. Parhaamme tehdään, että NeuvoRassin tila riittää meille ja ihmiset saataisiin rokotettua. Se voi vaatia odottamista ja kärsivällisyyttä. Kaikille kyllä riittää rokote, kunhan logistiikka saadaan hoidettua, terveyden ja sairaanhoidon tulosaluejohtaja Minna Alatalo toteaa.

RAS:n sivuilla muistutetaan, että rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.