Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ko­ro­na­ra­joi­tuk­set sul­ke­vat Ve­si­pe­kan, luis­te­lu­ko­pit ja hiih­to­ma­jat sekä tuovat ti­la­koh­tai­sia ra­joi­tuk­sia lii­kun­ta­paik­koi­hin

– Päivän paras uutinen, Taina Hänninen luonnehtii Raahen kaupungin päätöstä avantouintipaikan koppien avaamisesta.

Taina Hänninen yllättyi iloisesti, kun avantouintipaikan kopit olivatkin taas avoinna. Nyt ei tarvinnut ulkona vaatteita vaihdella.
Taina Hänninen yllättyi iloisesti, kun avantouintipaikan kopit olivatkin taas avoinna. Nyt ei tarvinnut ulkona vaatteita vaihdella.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen kaupungin koronarajoitustoimet ajalle 5.–31. tammikuuta sulkevat luistelukopit ja hiihtomajat, koska tiloja pystyy käyttämään enemmän kuin 10 osallistujaa samanaikaiseen oleskeluun, eikä osallistujamäärää pystytä tilan hallinnoijan puolesta valvomaan.

Kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan viranhaltijapäätös perustuu Pohjois-Suomen aluehallintoviraston asettamiin rajoituksiin. Koronapassilla ei rajoituksia voida poistaa.

Avantouintipaikkaan tulee 10 hengen rajoitus, osallistujamäärästä tiloissa huolehtivat käyttäjät itse. Naisten ja miesten kopit luokitellaan eri tiloiksi.

Vesipekka laitetaan kiinni. Asiaan palataan käytännön järjestelyiden vuoksi tiistaina 11. tammikuuta, jonka jälkeen rajoituksista ilmoitetaan.

Raahelassa aukioloaikoina kuntosalille otetaan korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan. Vakiovuoroille kuntosalissa ja kamppailusalissa voidaan ottaa korkeintaan 10 henkilöä. Vuorojen hallinnoijalla on vastuu valvoa osallistujamäärää.

Yleiset kuntosalivuorot Raahelan aukioloajan ulkopuolella, joissa ei ole valvontaa, pidetään suljettuna.

Raahelan jumppien rajoituksiin palataan käytännön järjestelyiden vuoksi tiistaina 11. tammikuuta, jonka jälkeen rajoituksista ilmoitetaan.

Jäähallin, koulujen liikuntasalien, liikuntahallin ja Arina Areenan vakiovuorolaiset voivat ottaa toimintaansa korkeintaan 10 henkilöä. Vuorojen hallinnoijalla vastuu on valvoa osallistujamäärää.

Päätös ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista, mikä tarkoittaa 1. ja 2. kansallista sarjatasoa, A-maajoukkueen toimintaa ja yksilöurheilussa kansainväliseen menestykseen tähtäävä tavoitteellinen toimintaa.

Päätös ei koske yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.