Mas­ki­suo­si­tuk­set uu­del­leen voimaan koko Poh­jois-Poh­jan­maan alueel­le

Maskien käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille.

-
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä tiedotti tänään 11.8. Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevista koronarajoituksista. Uutena muutoksena tulee maskisuositusten voimaantulo. Maskisuositukset koskevat yli 12-vuotiaita.

Maskia tulee käyttää joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Myös peruskouluissa 6. luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa suositellaan maskien käyttöä.

Maskin käyttöä suositellaan myös työyhteisöissä, mikäli sisätiloissa työskentelee tai oleskelee useita eri henkilöitä samanaikaisesti. Pohjois-Pohjanmaalla on voimassa etätyösuositus.

Maskisuositus koskee myös niitä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan käyttämiä sisätiloja, joissa oleskelee samanaikaisesti useita henkilöitä.

Myös koronavirustestiin hakeutuvien henkiöiden tulee käyttää maskia sekä matkalla näytteenottoon että näytteenoton jälkeen ennen testituloksen vahvistumista, mikäli heillä on välttämätön syy liikkua kotinsa ulkopuolella. Myös Suomeen saapuvien matkustajien tulee käyttää maskia siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin sekä karanteenin aikana, mikäli heillä on välttämätön syy liikkua kotinsa ulkopuolella.