Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Mum­moil­ta malli käsillä te­ke­mi­seen

Minna Polus haluaa rohkaista ihmisiä taiteen tutkimiseen. Myös käsillä tekeminen on monella tapaa hyödyllistä, hänelle se on elintärkeää, olipa se sitten taidetta tai käsitöitä. Kädentaitojen säilyttämisen hän kokee jopa omaksi missiokseen.

Kun Minna Polus oli saloistelainen pikkutyttö, hän ihaili mummojensa, äitinsä ja myös lähiympäristönsä naisten käsityötaitoja. Jo varsin pienenä hän opetteli kutomaan ja tekemään itsekin käsitöitä.

Hän opiskelikin artenomiksi, ja myöhemmin myös taidehistoriaa ja taidetta. Omissa taideteoksissaan hän onkin yhdistellyt monia tekniikoita, jotka ovat tuttuja myös käsitöistä.

– Tällä hetkellä minua innostaa valtavasti yhteisöllinen tekeminen, ja olen vetänyt hankkeita, joissa ihmiset ovat päässeet tekemään yhdessä jotain projektia.

Minna Polus koordinoi hiljattain Suomen Käsityön Ystävien #ryijyfiilis-hanketta, jossa yli 200 lasta ja nuorta eri puolilta Suomea pääsivät kuvailemaan tunteitaan samaan ryijyyn.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.