Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maal­la päi­vys­tä­väl­le hoi­ta­jal­le pääsee chatin kautta noin yh­dek­säs­sä se­kun­nis­sa: "Se on yleis­ty­nyt, että lä­he­te­tään hoi­ta­jal­le kuva, että katso, täl­lai­nen näppy"

Pohjois-Pohjanmaalla päivystysapua voi saada ensimmäisenä Suomessa myös chatin kautta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella voi ensimmäisenä Suomessa saada kiireellisissä terveysongelmissa apua myös chatin kautta. Palvelu on ilmainen.

Chatissa lähetettyihin kysymyksiin vastaavat kokeneet sairaanhoitajat, jotka tekevät arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta ja ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan. Heiltä saa myös neuvoja ja hoito-ohjeita.

Tähän mennessä chatin kautta yhteyden hoitajaan on saanut keskimäärin yhdeksässä sekunnissa.

Tammikuun alussa käyttöön otettu chat on osa valtakunnallista, sairaanhoitopiirien järjestämää ja ilmaista Päivystysapu 116117 -neuvonta- ja ohjauspalvelua, josta voi kysyä neuvoja äkillisiin ja kiireellisiin terveydellisiin ongelmiin ympäri vuorokauden.

Päivystysavun tavoitteena on purkaa päivystysruuhkaa niin, että päivystykseen tulisivat vain ne, joiden sinne tarvitsee tulla.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.