Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Suo­men hal­lin­to-oi­keu­del­ta uusi vä­li­pää­tös kun­to­ket­ju Liikun va­li­tuk­seen: Kun­to­sa­le­ja voi nyt pitää auki 15. tam­mi­kuu­ta saakka

Hallinto-oikeus oli jo kumonnut torstaina kuntosalien sulun käytännössä yhdeksi päiväksi eli 31.12 saakka. Nyt kuntosalit saavat siis pari viikkoa lisää aukipitämisaikaa.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on antanut tänään perjantaina uuden välipäätöksen kuntosalien koronasulkua koskevassa valituksessa.

Nyt hallinto-oikeus kumosi Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tekemän sulkupäätöksen 15. tammikuuta saakka.

Hallinto-oikeus oli jo kumonnut torstaina kuntosalien sulun käytännössä yhdeksi päiväksi eli 31.12 saakka. Nyt kuntosalit saavat siis pari viikkoa lisää aukipitämisaikaa.

– Hallinto-oikeus kieltää aluehallintoviraston päätöksen täytäntöönpanon kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettäviä sisäliikuntatiloja koskevilta osin, kunnes valitus on hallinto-oikeudessa ratkaistu tai asiassa toisin määrätään, oikeuden ratkaisussa sanotaan.

Sekä aiemman että nyt ratkaistun valituksen avin sulkupäätöksestä teki kuntokeskusketju Liikku.

Avi on määrännyt maakunnassa kuntosalien ja yksilöliikuntatilojen lisäksi suljettavaksi myös muun muassa yleiset saunat, uimahallit ja tanssipaikat.

Kuntosalisuluissa olennaisessa roolissa on THL:n antama riskiarviopisteytys ja sen merkitys.

– THL:n arviossa yksilöurheiluun ja -liikuntaan käytettäville sisätiloille on annettu yksi riskipiste, ja sellaisiin liittyvä riski on arvioitu vähäiseksi, hallinto-oikeus totesi tiedotteessaan aiemmin torstaina.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ratkaisut asiassa ovat herättäneet keskustelua.

Helsingin Sanomien torstaina asiasta haastattelema valtiosääntöasiantuntija Pauli Rautiainen katsoo, että sulkujen kumoaminen on ristiriidassa oikeuskansleri Tuomas Pöystin näkemyksen kanssa sen suhteen, mikä painoarvo riskiarviotaulukolle voidaan antaa.

– Sanoisin, että Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on väärässä. Se antaa THL:n riskipistetaulukolle sellaisen merkityksen, jota sille ei voi antaa, Rautiainen sanoi lehdelle.