Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poh­jois-Suo­men hal­lin­to-oi­keus kumosi tie­va­lais­tuk­seen liit­ty­vät pää­tök­set – asiassa ei oltu toi­mit­tu yh­den­ver­tai­suus­pe­ri­aat­teen mu­kai­ses­ti

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut rakennetun ympäristön lautakunnan päätökset, jotka koskivat tievalaistuksen siirtämistä tiekunnan vastuulle. Lautakunnan päätökset ovat lainvastaisia, koska päätöksistä ei käy ilmi, millä perusteilla tiekunnat, joille tievalaistus on päätetty luovuttaa, ovat valikoituneet. Asiaan ei ole saatu lisäselvitystä myöskään oikeudenkäynnin aikana. Puutteellisiksi jääneiden perustelujen vuoksi asiassa ei voida varmistua siitä, että lautakunnan menettelylle olisi ollut asianmukaiset perusteet ja ettei yhdenvertaisen kohtelun vaatimusta ole loukattu.

Asiassa alunperin kyse oli siitä, kun Jokiperäntien tiekunta valitti rakennetun ympäristön lautakunnan päätöksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen ja vaati, että lautakunnan päätös lopettaa sähkön toimittaminen Jokiperäntien tievalaistukseen kumotaan. Valituksessa oli, että mikäli kaupunki ei peru päätöstään, sen on korvattava valittajalle valaistusinvestoinnin arvo sopimuksen purkamisesta syntyvänä vahinkona.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.