Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raahe kiilasi Suomen kolmen suu­rim­man sataman jouk­koon – ta­va­ra­lii­ken­ne kasvoi 10 ja lii­ke­vaih­to 15 pro­sent­tia

Raahen satama tavoittelee liikennemääränsä tuplaamista vuosikymmenen loppuun mennessä. – Kriisit väistyvät jossakin vaiheessa, ja aina on sataman kautta tavaraa liikkunut ja tulee varmasti liikkumaan jatkossakin, toimitusjohtaja Pauli Sarpola sanoo.

Viime vuosi oli Raahen satamalle hyvä. Niin hyvä, että se rankattiin vuoden päätteeksi Suomen kolmanneksi suurimmaksi yleissatamaksi.

Raahe nousi nyt ensimmäistä kertaa Suomen yleissatamien kärkikolmikkoon. Edellä ovat HaminaKotkan ja Helsingin satamat.

– Tämä kertoo ainakin sen, että jotain on tehty oikein. Yleensä ollaan aina oltu viides tai kuudes, Raahen Satama Oy:n toimitusjohtaja Pauli Sarpola toteaa.

Suomen Satamaliitto ry arvioi satamien keskinäistä suuruutta ulkomaan tavaraliikenteen määrällä. Yleissatamista HaminaKotkan ja Helsingin ulkomaantavaraliikenteen volyymi on noin 15 miljoonaa tonnia. Raahen satamalla se oli viime vuonna 5,7 miljoonaa tonnia. Raahen taakse jäivät nyt muun muassa Hangon, Rauman, Porin ja Kokkolan satamat noin viiden miljoonan tonnin liikenteellään.

Suomen ylivoimaisesti suurin satama on Neste Oyj:n Porvoon yksikön satama yli 20 miljoonan tonnin liikenteellä.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_