Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raahen ris­teyk­set avar­tu­vat avar­tu­mis­taan – syynä tuu­li­voi­ma­kul­je­tuk­set

Raahessa joudutaan laajentamaan viittä tien liittymää, jotta valtavat tuulivoimalat saadaan kuljetettua Raahen sataman suunnalta Kasitielle. Raahelainen veronmaksaja maksaa muutoskulut, jotka ovat tänä vuonna 250 000 euroa.

Raahen sataman kautta kulkee nykyisin ja vastedes massiivisia tuulivoimaloiden osia Pohjois-Suomeen. Tuulivoimaloiden lapojen pisimmät pituudet ovat kasvaneet jopa yli 80 metriin. Näin pitkien komponenttien kuljetus ei onnistu normaaleissa tienristeyksissä.

Raahen kaupunki on päättänyt levittää risteyksiä, joita tuulivoimaloiden erikoiskuljetukset käyttävät, koska kuljetukset matkaavat sen omistaman sataman kautta.

Kaupunki joutuu maksamaan liittymien muutostyöt itse, vaikka liittymät sijaitsevat ely-keskuksen hallinnoimilla alueilla. Syynä on se, että ely-keskuksen erikoiskuljetusreitit turvaavat ainoastaan 7 metriä korkeat, 7 metriä leveät ja 40 metriä pitkät kuljetukset.

Ely-keskuksen kanta on, että suurempien erikoiskuljetusten tulisi maksaa itse kulut, jotka aiheutuvat tieliikenneolojen muuttamisesta.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_