Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ra­ken­nus­kiel­toa Van­has­sa Raa­hes­sa ha­lu­taan jatkaa – ny­kyi­nen kiel­to­pää­tös voi­mas­sa enää tam­mi­kuun puo­li­vä­liin saakka

Vanhan Raahen alueelle asemakaavan laadinnan ajaksi tammikuussa 2019 määrättyä rakennuskieltoa halutaan jälleen jatkaa. Raahen kaupungin kehittämisen toimialajohtaja Pasi Pitkänen esittää, että keskiviikkona kokoontuva kehittämislautakunta esittäisi edelleen kaupunginhallitukselle maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen rakennuskiellon jatkamista ehdollisena Vanhan kaupungin asemakaavanmuutoksen suunnittelualueelle. Suunnittelualueen pinta-ala on 32,65 hehtaaria.

Kaupunginhallituksen 2019 ehdollisena asettamaa rakennuskieltoa on jatkettu kerran aiemminkin, kahdeksi vuodeksi. Tuo viimeisin päätös rakennuskiellosta on voimassa 16.1.2023 saakka.

Ehdollisella rakennuskiellolla on kielletty purkaminen ja muu rakentaminen paitsi olemassa olevan rakennuksen säilymiselle välttämätön vähäinen kunnostaminen ja korjausrakentaminen. Sallittua on myös olemassa olevan rakennuksen ylläpitämiseksi välttämättömät huoltotoimet ja korjausrakentaminen.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_