Vaalikone: Katso Raahen Seudun alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva eh­do­kas.

RAS muis­tut­taa: Fluns­sa­kau­si tulee, eikä ko­ro­na­epi­de­mia­kaan ole ohitse – sai­raa­na tulee pysyä kotona

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä muistuttaa, että sairaana tulee edelleen pysyä kotona.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä muistuttaa, että sairaana tulee edelleen pysyä kotona.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahen alueen koronarokotuskattavuus ei ole vielä tavoitetasolla, koronavirustapauksia tulee viikoittain ja influenssakausikin lähestyy. Samaan aikaan yleisiä koronasuosituksia on lievennetty, eivätkä esimerkiksi kasvomaskit kuulu enää entiseen tapaan katukuvaan. Raahen seutukunnasta raportoitiin maanantaina kolmen päivän ajalta peräti 36 uutta koronavirustartuntaa.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä muistuttaa, että sairaana tulee edelleen pysyä kotona, eikä flunssaisena tule mennä väkijoukkoihin. Vaikka yleinen maskisuositus on ohitse, kannattaa kasvosuojuksen käyttöä harkita edelleen vakavasti esimerkiksi kauppaliikkeissä ja muissa paikoissa, joissa ihmisiä on paljon.

Terveydenhuollon kantokyvystä tulee edelleen pitää huolta. Koronaepidemian vuoksi sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta on työskennellyt pian kahden vuoden ajan kapasiteettinsa ylärajoilla. Koronatartuntojen jäljittäminen, koronarokottaminen ja juuri nyt myös influenssarokottaminen vievät merkittävän osan terveydenhuollon resurssista.

Hyvinvointikuntayhtymästä muistutetaan myös siitä, että koronarokote ei estä viruksen tarttumista. Rokote ehkäisee vakavamuotoisen koronavirustaudin kehittymistä ja siinä se on myös onnistunut. Sairaalahoitoon joutuneista koronapotilaista valtaosa on ollut rokottamattomia.

– Muistutamme rokottamatonta kansalaista hakeutumaan ensitilassa koronarokotukseen. Koska rajoitukset on purettu, uusia tartuntoja tulee tällä hetkellä paljon myös Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella, RAS tiedottaa.

Esimerkiksi kuntayhtymän tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut. Altistuneille ei välttämättä ehditä soittaa samana päivänä, kun positiivinen koronatartunta tulee hoitohenkilökunnan tietoon.

Raahen seutukunnassa, eli Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella koronarokotteita annetaan viikoittain.

– Nyt on tärkeää, että jokainen kansalainen hakee omansa. Mitä korkeampi rokotekattavuus, sitä varmemmin yhteiskunta saadaan pidettyä auki ja terveydenhuollon resurssi riittävänä. Rokotekattavuuden kasvu on tärkeää myös alueen elinvoiman kannalta. Vain vastuullisella toiminnalla voimme pitää alueen liikkeet avoinna, kaupan käynnissä ja viime kädessä myös työpaikat alueella, RAS:sta muistutetaan.