Mainos: Raahen Seudun joulutarjous: Raahen Seutu Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Seppo Park­ki­la luottaa ro­kot­teen tuovan avun ko­ro­na­vi­rus­krii­siin

Kauan ennen kuin Tampereen yliopiston anatomian professorista Seppo Parkkilasta, 53, tuli kysytty koronavirusasiantuntija, hän kolusi Vihannin kaivoksen tunneleita.

Tampereen yliopistossa lääketieteellisen teknologian ja bioteknologian professorina työskennelleen ja nykyisin anatomian professorina työskentelevän Seppo Parkkilan nimi tulee nyt usein esiin mediassa, missä koronaviruksesta halutaan levittää tieteellistä tietoa.

Harva kuitenkaan tietää, että Parkkila vierailee tavan takaa kotiseudullaan Raahen Alpuassa, missä hän tuntee olonsa mutkattomaksi. Vielä harvempi tietää, että hän nuorena miehenä työskenteli kesän ajan Lampinsaaren sinkkikaivoksessa mittamiehen apulaisena mitaten radioaktiivista säteilyä ja laatien karttoja kaivoksen etenemissuunnista.

Kaivoksen sähköasentajan poika läpäisi lääketieteellisen tiedekunnan nelipäiväiset pääsykokeet ensimmäisellä kerralla käytyään Vihannin lukion.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.