STM: Ko­ro­na­vi­rus­epi­de­mia jatkaa hi­das­tu­mis­taan – 12 sai­raan­hoi­to­pii­rin alueel­la ei ha­vait­tu ke­sä­kuun en­sim­mäi­sel­lä vii­kol­la yhtään uutta ta­paus­ta

Tällä hetkellä koronaviruksen testauskapasiteetti on yli 13 000 näytettä päivässä. Positiivisten tulosten osuus testeistä reilu yksi prosentti.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla koronavirustestejä tehtiin vähemmän kuin edeltävillä viikoilla. Tällä hetkellä voidaan Suomessa voidaan tehdä 13 000 testiä päivässä. Kuvituskuva.
Kesäkuun ensimmäisellä viikolla koronavirustestejä tehtiin vähemmän kuin edeltävillä viikoilla. Tällä hetkellä voidaan Suomessa voidaan tehdä 13 000 testiä päivässä. Kuvituskuva.
Kuva: Taina Nuutinen-Kallio

Sosiaali- ja terveysministeriö ja THL arvioivat koronavirusepidemian jatkavan hidastumistaan verrattuna kahden edellisen viikon tilanteeseen. Tällä hetkellä arvioitu viruksen tartuttavuusluku on 0,7–0,8, mikä tarkoittaa, että epidemia on hiipunut Suomessa jo pidempään.

Viikottain tartuntatautirekisteriin ilmoitettavat tapausmäärät ovat huomattavasti laskeneet edelleen, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö tiedotteessaan.

Kahdentoista sairaanhoitopiirin alueella ei havaittu kesäkuun ensimmäisen viikon aikana lainkaan uusia tapauksia.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut kahden viikon takaisesta ja tehohoidon kapasiteetti ei ole missään vaiheessa ylittynyt. Yliopistosairaaloiden erityvastuualueilla Covid-19:en liittyvää sairaanhoidon tilannetta pidetään hyvin rauhallisena.

Tällä hetkellä koronaviruksen testauskapasiteetti on yli 13 000 näytettä päivässä. Positiivisten covid-19-näytteiden osuus on pysynyt runsaassa yhdessä prosentissa kaikista otetuista näytteistä. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla koronavirustestejä tehtiin vähemmän kuin edeltävillä viikoilla.

STM korostaa, että Suomessa on tavoitteena testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa. Testiin hakeutumista ja koronavirustestausta suositellaan matalalla kynnyksellä.

Kesäkuun 11. päivään mennessä Suomessa arvioidaan olevan noin 6 200 koronavirustaudista parantunutta henkilöä.