Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ark­ki­teh­din visio: Täl­lai­nen talo voisi jous­taa, kasvaa ja su­pis­tua asuk­kaan elä­män­ti­lan­teen mukaan ja rat­kais­ta van­hus­ten ko­ti­hoi­don on­gel­maa

Miten säästää yhteiskunnalta miljoonia rakennusvalinnoilla? Oululainen arkkitehti Pentti Kela kertoo ratkaisunsa. Hänestä sosiaalipolitiikka voisi olla kaavoituksen yksi lähtökohta. Sosiaalipolitiikka pitäisi olla talonrakennuksen ja kaavoituksen yksi lähtökohta, ja valtiovallan pitäisi säätää lakeja asuntojen joustavuudesta.Velkaperän puutaloalue on esimerkki alueesta, joka rakennettiin sotien jälkeen. Sille tunnusomaista ovat puolitoistakerroksiset, kaksikerroksisiksi taloiksi muuntuneet rintamamiestalot, joihin on kasvanut elintasopahkoja.
Velkaperän puutaloalue on esimerkki alueesta, joka rakennettiin sotien jälkeen. Sille tunnusomaista ovat puolitoistakerroksiset, kaksikerroksisiksi taloiksi muuntuneet rintamamiestalot, joihin on kasvanut elintasopahkoja.
Kuva: Vesa Joensuu

Puolitoistakerroksinen rintamamiestalo oli ratkaisu kasvavan Suomen asumisongelmiin sotien jälkeen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.