Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ark­ki­teh­din visio: Täl­lai­nen talo voisi jous­taa, kasvaa ja su­pis­tua asuk­kaan elä­män­ti­lan­teen mukaan ja rat­kais­ta van­hus­ten ko­ti­hoi­don on­gel­maa

Miten säästää yhteiskunnalta miljoonia rakennusvalinnoilla? Oululainen arkkitehti Pentti Kela kertoo ratkaisunsa. Hänestä sosiaalipolitiikka voisi olla kaavoituksen yksi lähtökohta. Sosiaalipolitiikka pitäisi olla talonrakennuksen ja kaavoituksen yksi lähtökohta, ja valtiovallan pitäisi säätää lakeja asuntojen joustavuudesta.Velkaperän puutaloalue on esimerkki alueesta, joka rakennettiin sotien jälkeen. Sille tunnusomaista ovat puolitoistakerroksiset, kaksikerroksisiksi taloiksi muuntuneet rintamamiestalot, joihin on kasvanut elintasopahkoja.
Velkaperän puutaloalue on esimerkki alueesta, joka rakennettiin sotien jälkeen. Sille tunnusomaista ovat puolitoistakerroksiset, kaksikerroksisiksi taloiksi muuntuneet rintamamiestalot, joihin on kasvanut elintasopahkoja.
Kuva: Vesa Joensuu

Puolitoistakerroksinen rintamamiestalo oli ratkaisu kasvavan Suomen asumisongelmiin sotien jälkeen. Samantapainen kasvava ja supistuva asuintalo voisi arkkitehti Pentti Kelan mielestä ratkaista Suomen nykyisen yhteiskunnallisen haasteen: saada vanhukset asumaan kotonaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe