Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kau­pun­gin­joh­ta­jal­ta esitys Bio Hu­vi­myl­lys­tä: Ei Raahen kau­pun­gin omis­tuk­seen

Bio Huvimyllyn rakennuksen vastaanottaminen Soveliuksen apurahastosäätiöltä lahjoituksena Raahen kaupungille on kaupunginhallituksen käsittelyssä tulevana maanantaina. Kaupunginjohtaja Leena Mikkola-Riekkinen esittää, että Raahen kaupunki ei ota lahjoitusta vastaan.

Kaupunginjohtajan esitystä lahjoituksesta kieltäytymisestä perustellaan sillä, että kaupungin omistuksessa on jo liian paljon korjaustoimenpiteitä vaativia ja odottavia rakennuksia, joiden kunnostaminen ei etene sillä aikataululla kuin olisi suotavaa. Tämän kerrotaan johtuvan sekä rahoituksen että resurssien puutteesta. Perusteluna mainitaan myös, että jos hanketoimijoiden eli Tatu Hirvosen ja Pauliina Vanhatalon suunnitelmat eivät toteudu, koituu kaupungille Bio Huvimyllyn rakennuksen kunnostamisesta ja sen ylläpitämisestä merkittävät kustannukset.

Mikkola-Riekkisen mukaan Raahen kaupunki haluaa kuitenkin tukea Bio Huvimyllyn korjaus- ja kunnostushanketta sekä rakennuksen jatkokäyttöä koskevaa hanketta 150 000 euron suuruisella määrärahalla.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_