Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kau­pun­ki näkee Bio Hu­vi­myl­lyn omis­ta­mi­ses­sa mah­dol­li­sia riskejä – "Raahen kau­pun­gin ei tule ottaa lah­joi­tus­ta vas­taan"

Teknisen keskuksen viranhaltijat eivät innostu Bio Huvimyllyn rakennuksen vastaanottamisesta lahjoituksena Raahen kaupungille. Kieltäytymisen syyksi mainitaan mahdolliset taloudelliset ja muut hankkeeseen liittyvät riskit.

Soveliuksen apurahastosäätiö kertoi elokuussa haluavansa lahjoittaa elokuvateatterirakennuksen Raahen kaupungille. Sen jälkeen raahelaiset Tatu Hirvonen ja Pauliina Vanhatalo ovat esittäneet kaupungille mielenkiintonsa hoitaa rakennuksen kunnostamishanketta, jos kaupunki vastaanottaisi lahjoituksen. Kunnostamista varten perustettaisiin yhdistys, joka hyödyntäisi kunnostamisessa muun muassa talkootyötä, eri lähteistä hankittavia avustuksia ja muuta paikallista rahoitusta.

Asian rakennetun ympäristön lautakunnalle päätettäväksi valmistellut tilahallinnan päällikkö Jari Näränen toteaa, että hankkeen toteutus yhdistyksen voimin sisältää suuria riskejä, minkä takia Raahen kaupungin ei tule ottaa lahjoitusta vastaan.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_