Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Raahen pienet ky­lä­kou­lut nou­si­vat taas lak­kau­tus­lis­tal­le – ­myös kes­kus­kou­lu­lai­set ja lu­kio­lai­set sai­si­vat uuden osoit­teen

Raahen koululaisten määrä voi vähetä noin tuhannella 15 seuraavan vuoden aikana. Tämä on yksi syy siihen, miksi Raahe on sulkemassa pienet kyläkoulunsa lähivuosina. Lakkautuslistalla ovat Olkijoen, Jokelan, Tikkalan ja Honganpalon koulut. Edessä on koulumullistus, jossa sadat oppilaat joutuvat vaihtamaan koulua.

Nämä koulut ovat lakkautettavien listalla talouden tasapainottamissuunnitelmassa.
Nämä koulut ovat lakkautettavien listalla talouden tasapainottamissuunnitelmassa.

Raahen kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantaina Raahen kaupungin talouden tasapainotusohjelmaa vuosille 2023–2030. Ohjelma sisältää lukuisia erilaisia toimenpidesuunnitelmia, muun muassa kouluverkon supistuksia. Ohjelmalla yritetään paikata alijäämää, joka uhkaa tulla kaupungin budjettiin tällä vuosikymmenellä.

Hallintojohtaja Matti Bergmanin mukaan vuosien 2023–2030 aikana alijäämää kertyy yhteensä noin 18,6 miljoonaa euroa, mikä on keskimäärin 2,3 miljoonaa euroa vuodessa.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe