Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raahen seu­dus­ta tulossa mas­sii­vi­nen säh­kö­kes­kit­ty­mä: poh­joi­sim­mat me­ri­tuu­li­voi­ma-alueet ehdolla huu­to­kaup­paan ensiksi – valitut kohteet jul­kis­te­taan ke­vääl­lä

Jos kaikki Raahen seudun merituulivoimalat toteutuisivat, eikä Raahen seudulle tulisikaan lisää merkittävää sähkönkulutusta esimerkiksi SSAB:n tehtaalle, Fingrid saattaisi joutua rakentamaan useita 400 kilovoltin voimalinjoja Raahen seudulta Etelä-Suomeen.

Raahen seudusta tulee merkittävä merituulivoiman tuotantoalue, jos kansainväliset yritykset kiinnostuvat täkäläisistä mahdollisuuksista.

Kaikki kolme Raahessa, Pyhäjoella ja Siikajoella sijaitsevaa merialuetta ovat valikoituneet ehdolle ensimmäisten kansainvälisesti huutokaupattavien merituulivoima-alueiden joukkoon. Metsähallituksen on tarkoitus käynnistää hankekehitys kahdella alueella tänä vuonna ja kahdella ensi vuonna. Kohteet tullaan julkistamaan myöhemmin keväällä. Asiasta kertoi Metsähallitus torstaina lehdistötilaisuudessa. Metsähallitus ei myy merialueita vaan vuokraa ne.

Alueiden yhteiskoko on 480 neliökilometriä. Niiden toteutuminen toisi Raahen seudun merialueelle jos ei tuhansia niin ainakin satoja suuria merivoimaloita, ja niiden sähköntuotanto ylittäisi Olkiluoto 3:n sähkön tuotannon.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_