Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Romp­pa­nen pai­nai­si Py­hä­joel­la in­ves­toin­ti­jar­rua: Ydin­voi­ma­laan liit­ty­viin hank­kei­siin ai­ka­li­sä

Pyhäjoen Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jorma Romppanen kehottaa valtuustoaloitteessaan Pyhäjoen kuntaa varautumaan siihen vaihtoehtoon, että Hanhikiven ydinvoimalaa ei voidakaan rakentaa turvallisuuspoliittista syistä tai pakotteiden takia.

Pyhäjoen kunnanhallitus käsittelee aloitetta kokouksessaan tänään. Kunnanhallituksen vastausehdotuksessa todetaan kunnan toimintaa ja taloutta ohjaavan valtuuston 20.12.2021 hyväksymä talousarvio vuodelle 2022 ja taloussuunnitelma vuosille 2022–2024.

Romppanen esittää aikalisää Hanhikiven ydinvoimalaan suoraan tai välillisesti liittyviin investointipäätöksiin. Tätä tulisi jatkaa kunnes on varmaa, että ydinvoimala voidaan rakentaa.

Kunnan omiin, ydinvoimalaan liittyviin investointihankkeisiin Romppanen kehottaa kuntaa etsimään rahoituksen, joka ei edellytä ydinvoimalan rakentamisesta ja olemassaolosta saatavia erilaisia tuottoja, joita on budjetoitu kunnan tuloiksi lähivuosina.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.