Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Si­sä­ti­lois­sa jär­jes­tet­tä­vien ylei­sö­ti­lai­suuk­sien ja yleis­ten ko­kous­ten kielto päättyy Poh­jois-Poh­jan­maal­la – toi­min­taa voi jär­jes­tää ter­veys­tur­val­li­ses­ti hel­mi­kuun alusta alkaen

Tartuntariskin estämiseksi tehdyssä kirjallisessa suunnitelmassa on kuvattava ne toimenpiteet, joilla lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä ehkäistään.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa rajoituksia asteittain.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa rajoituksia asteittain.
Kuva: Jussi Leinonen

Sisätilojen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kielto päättyy Pohjois-Pohjanmaan alueella maanantaina 31. tammikuuta, kertoo Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tiedotteessaan.

Tilaisuuksiin kohdistuu kuitenkin edelleen rajoituksia helmikuun loppuun asti. Tilaisuuksia voidaan järjestää, mutta tartuntariskin estämiseksi on tehtävä kirjallinen suunnitelma, joka on pidettävä nähtävillä.

Tiedotteen mukaan sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän ylikuormittumisen uhka ei ole poistunut alueelta, mutta tilanne on tasaantunut.

– Yleisötilaisuuksien kielto poistuu Pohjois-Pohjanmaalla, koska sen jatkaminen ei ole oikeasuhtaista ja välttämätöntä. Toimijoiden vastuu tilaisuuksien terveysturvallisesta järjestämisestä korostuu, Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen sanoo.

Aiemmin säädetyt hygieniavaatimukset ovat jatkossakin voimassa.

– Kaikissa kohtaamisissa on syytä olla kaikki mahdolliset vastuulliset ja järkevät konstit käytössä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Vaikka aiemmista korona-ajan ihmisten kontakteista ei olisi tiedossa tartuntoja, on tilanne nyt omikronin vuoksi aivan eri juuri siinä omassa toiminnassa, aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola painottaa.

Tartuntariskin estämiseksi tehdyssä kirjallisessa suunnitelmassa on kuvattava ne toimenpiteet, joilla lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä ehkäistään.

Aluehallintovirastot ovat koonneet verkkosivuilleen kirjallisen suunnitelman tekoon kattavat ohjeet.

– Toimija voi halutessaan suunnitelmassa rajoittaa sisätilassa myös henkilömäärää ja kysyä koronapassia siellä missä se on mahdollista, vaikka passilla ei rajoitusta voikaan nyt kiertää, Eskola kertoo.