Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ve­ro­hal­lin­to: Työ­huo­ne­vä­hen­nyk­siä haetaan to­den­nä­köi­ses­ti taas paljon – kaa­va­mai­nen työ­huo­ne­vä­hen­nys on helpoin tehdä

Yli 400 000 henkilöä haki ensimmäiseltä koronavuodelta työhuonevähennystä, kerrotaan Verohallinnon tiedotteessa. Se on yli nelinkertainen määrä vuoteen 2019 verrattuna.

Veroilmoituksen tarkistamisen ja täydentämisen aika on nyt. Verohallinnon mukaan on todennäköistä, että palkansaajat tekevät myös tänä vuonna paljon työhuonevähennyksiä.

Työhuonevähennysten määrä kasvoi ensimmäisen koronavuoden kohdalla. Vuodelta 2020 työhuonevähennystä haki yli 400 000 henkilöä. Se on yli neljä kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

– Todennäköisesti työhuonevähennyksiä ilmoitetaan paljon myös tänä vuonna, sillä etätyöskentely jatkui laajasti vuonna 2021, sanoo ylitarkastaja Minna Palomäki Verohallinnon tiedotteessa.

Työhuonevähennys ei siirry veroilmoitukseen automaattisesti aikaisempien vuosien perusteella. Palkansaajan pitää merkitä se veroilmoitukseen, ellei hän ole ilmoittanut työhuonevähennystä viime vuonna muutosverokortin hakemisen yhteydessä.

Juttu jatkuu faktalaatikon jälkeen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.