Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

HS: Fen­no­voi­mas­ta tehdään tur­val­li­suus­ana­lyy­si Uk­rai­nan ta­pah­tu­mien takia

Helsingin Sanomien mukaan Fennovoiman ydinvoimahankkeen toteutumisen ehtoja arvioidaan entistä tiukemmin kriteerein Ukrainan tapahtumien takia. Lehti käyttää lähteenään muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilää (kesk).

Ministeri Lintilän mukaan turvallisuusanalyysi tehdään, mutta sen täsmällisestä muodosta neuvotellaan parhaillaan ministeriöiden kesken.

Pyhäjoelle suunnitellulla Hanhikivi 1-ydinvoimalalla on vahvat Venäjä-kytkökset. Niiden vuoksi puolustusministeriö on vaatinut jo viime syksynä, että rakentamislupavaiheeseen yhdistetään laaja turvallisuusanalyysi hankkeen geopoliittisten riskien kartoittamiseksi.

Helsingin Sanomien mukaan Lintilä katsoo, että Venäjän toimet, etenkin Itä-Ukrainan kapinallisalueiden itsenäisyyden tunnustaminen ja joukkojen lähettäminen alueelle, vaikuttavat siihen, millaisin kriteerein voimalan kokonaisturvallisuutta Suomessa arvioidaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.