Tilaajille

In­fek­tio-osas­tol­le mahtuu tar­vit­taes­sa 20 ko­ro­na­po­ti­las­ta – ”ko­ro­nat­su­na­min” pe­lä­tään saa­pu­van parin viikon päästä

Omikron-virusmuunnoksen aiheuttaman ”koronatsunamin” pelätään saapuvan parin viikon päästä. Sen arvioidaan riehuvan täällä muutaman viikon ajan. Raahessa otetaan käyttöön tarvittaessa infektio-osasto, joka tulisi osasto 1:n paikalle, aivan infektiopoliklinikan viereen.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän infrektio-osasto tulee tarvittaessa näihin tiloihin.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän infrektio-osasto tulee tarvittaessa näihin tiloihin.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä on päivittänyt varautumissuunnitelmiaan koronapotilaiden osalta. Tällä hetkellä sairaalassa voi olla osastohoidossa muutama koronaa sairastava potilas, mutta jatkossa valmiudet olisi ottaa sisään 20 koronapotilasta. Tämä edellyttää kuitenkin sen, että henkilökunta pysyy terveenä, sillä tuuraajia on hankala löytää.

– Meillä on hyvä varautumissuunnitelma, joka tarkoittaa askelmerkkien kautta etenemistä. Kun ”koronatsunami” pyyhkäisee yli, ensimmäisellä askeleella meillä on valmius hoitaa kahdeksan potilasta yleislääketieteen yhdessä solussa olevalla osastolla. Kun se ei riitä, aukaistaan infektio-osasto, joka voi hoitaa maksimissaan 20 potilasta, hoitotyön johtaja sekä vs. terveyden ja sairaanhoidon palvelujen tulosalueen johtaja Minna Alatalo valottaa.