Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

In­fek­tio­po­li­kli­nik­ka avataan syys­kuus­sa uu­del­leen – ko­ro­na­ta­pauk­sia tulee jat­ku­vas­ti

Raahen sairaalan infrektiopoliklinikka avataan jälleen syyskuun viides päivä. Infektio-osastoa ei ole tarvinnut vielä ottaa käyttöön, vaikka valmius siihenkin on ollut olemassa.
Raahen sairaalan infrektiopoliklinikka avataan jälleen syyskuun viides päivä. Infektio-osastoa ei ole tarvinnut vielä ottaa käyttöön, vaikka valmius siihenkin on ollut olemassa.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä tiedottaa, että koronatapaukset ovat olleet tasaisessa kasvussa heinäkuusta lähtien. Koronaviruksen uusin variantti yhdistettynä kansalaisten lomailuun ja tavallista aktiivisempaan liikkumiseen ovat lisänneet koronatapausten määrää myös Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella.

– Muistutamme kansalaisia siitä, että vanhat koronaohjeet ovat edelleen voimassa ja niitä kannattaa myös noudattaa. Sairaana ei pidä liikkua muiden ihmisten keskuudessa, ja koronalle altistuneen tulee jäädä karanteeniin. Positiivinen koronanäyte tarkoittaa sitä, että henkilön tulee sairastaa kotona, hyvinvointikuntayhtymästä muistutetaan.

Koska korona ei ole ohi, vaan epidemia on kasvussa, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä avaa syyskuussa uudelleen infektiopoliklinikan, joka suljettiin kuluvan kesän kynnyksellä.

Infektiopoliklinikka toimii 5.9. alkaen arkisin ja sinne keskitetään hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotto.

Koronalle altistuneiden tai hengitystieoireista kärsivien kannattaa aina selvittää esimerkiksi kuntayhtymän koronasivustolta koronaviruksen näytteenottokriteerit, ja mikäli ne täyttyvät, on syytä hakeutua koronanäytteenottoon.

Fakta

Yli 12-vuotiaiden maskisuositukset

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä suosittelee, että maskia käytetään edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos hakeudut koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, tai sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta sinun on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.

Maskia suositellaan käytettäväksi myös silloin, jos tiedät altistuneesi koronavirukselle, eli esimerkiksi perheessäsi on todettu tartunta, mutta et voi välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja.

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskia käytetään edelleen sellaisissa tilanteissa, kun ollaan lähikontaktissa asiakkaisiin ja potilaisiin.

Kaikki ajantasaiset koronasuositukset löytyvät osoitteesta www.oyskorona.fi