Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Jotain täysin uutta nuo­ril­le Raa­hes­sa: raa­he­lai­nen es­ports-aka­te­mia alkaa kou­lut­taa nuoria kil­pa­pe­li­alal­le

Raahessakin voi menestyä kilpapelaamisessa, jos vain rahkeet riittävät. Raahessa käynnistyvä elektronisen urheilun valmennus- ja koulutuskokonaisuus on saanut uljaan nimen Raahe esports Academy. Elektroniseen urheiluun painotettua tutkintoa voi alkaa opiskella ensi syksynä Porvarikoululla.

Raahessa on havahduttu todellisuuteen. Videopelaaminen kiinnostaa nuoria. Kimppapelaaminen on nuorisokulttuuria. Kilpapelaaminen kerää enemmän yleisöä kuin urheilu. Kilpapelaaja voi menestyä perinteistä urheilijaa paremmin. Kilpapelaaminen on iso bisnes ja luo työpaikkoja.

Tätä taustaa vasten kilpapelaamiseen johtava koulutus sopii liiketaloutta opettavaan Raahen Porvari- ja Kauppakouluun paremmin kuin nenä päähän. Suomen vanhimman kauppaopiston liitokset eivät mitenkään natisseet, kun sen 1880-luvun rakennuksessa otettiin keskiviikkona käyttöön peliluola, jossa voi käydä harjaantumassa kilpapelaajaksi vaikkapa kuvitteelliseen terroristien ja erikoisjoukkojen väliseen taisteluun.

Porvarikoulun esports Gaming LAB -pelitila on nuorten unelmien täyttymys: 11 uuden uutukaista konetta, joilla voi pelata suosituimpia videopelejä nopeilla nettiyhteyksillä.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_