Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Py­hä­jo­ki aikoo helliä oma­ko­ti­asu­jaa enemmän kuin Sii­ka­jo­ki tai Raahe ja pu­dot­taa kiin­teis­tö­ve­ron poh­ja­mu­tiin

Kiinteistönomistajalle ei ole sama missä kunnassa hänen talonsa sijaitsee. Pyhäjoki aikoo verottaa vakituista asuintalon omistajaa selvästi hellemmin kuin Raahe tai Siikajoki. Raahessa postilaatikosta työntyy ensi vuonna talon omistajalle todennäköisesti entistä suurempi kiinteistöverolappu.

Kunnissa ollaan hyväksymässä näinä aikoina tapaa, miten asukkaita tai kiinteistönomistajia verotetaan ensi vuonna. Raahen seudun kunnissa on perinteisesti ollut sama 0,50 prosentin kiinteistövero, mutta nyt tilanne muuttuu.

Halvimmaksi omakotitalon kiinteistövero tulee näillä näkymin Pyhäjoella, missä kunnanhallitus on katsonut parhaaksi laskea vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentin alimmalle tasolle, mitä laki sallii eli 0,41 prosenttiin.

Myös Siikajoen kunta on päätynyt ojentamaan kätensä vakituisille asukkailleen. Valtuusto päätti torstaisessa kokouksessaan äänestyksen jälkeen äänin 22–4 laskea kiinteistöveroa 0,46 prosenttiin. Vero laskee 0,04 prosenttiyksikköä.

Sen sijaan Raahe on aikeissa rangaista kaupungissa vakituisesti asuvia korottamalla kiinteistöveroa ensi vuoden alusta 0,05 prosenttiyksikköä 0,55 prosenttiin.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_