Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raa­he­lais­kan­san­edus­ta­jien mie­li­pi­teet Han­hi­ki­ven jat­kos­ta eroa­va­ta: Hän­ni­nen näkee yhä riskejä – Mattila toivoo uutta toi­mi­jaa

Raahelaiskansanedustajien Katja Hännisen (vas) ja Hanna-Leena Mattilan (kesk) mielipiteet Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen jatkosta eroavat. Hänninen ei näe laitostoimittajan vaihtamisessa ratkaisua, kun taas Mattila toivoo hankkeen jatkuvan uuden toimittajan myötä.

Vuonna 2014 Hänninen äänesti Fennovoiman ydinvoimalan periaatepäätöstä vastaan. Päätöstään Hänninen perusteli turvallisuuteen liittyvillä riskeillä.

– Silloin avoimelle ja kriittiselle keskustelulle ydinvoimalahankkeen osalta ei löytynyt poliittista tahtoa, vaikka moni olisi varmasti tarvinnut puolueetonta tietoa riskitekijöistä. Muistan, kuinka minut ja muut hanketta vastustaneet leimattiin työpaikkojen ja alueen taloudellisen hyvinvoinnin ja kasvun vastustajiksi ja kukkahattutädeiksi. Se satutti, sillä tottakai itsellenikin työpaikat ja riittävä sähköntuotanto ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita, Hänninen sanoo.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.