Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Raahen seudun Ris­teys-rek­ry­toin­ti­ta­pah­tu­maa ai­kais­te­taan Han­hi­ki­ven py­säh­ty­mi­sen myötä, koh­de­ryh­mä­nä myös nuoret ja uk­rai­na­lai­set

Raahen seudun kehityksen mukaan iso osa Hanhikiven vuoksi seudulle muuttaneista haluaisi jäädä uudelle kotipaikkakunnalleen.

Raahen seudun kehitys on Raahen, Pyhäjoen ja Siikajoen välinen aluekehitysorganisaatio. Kuvituskuva.
Raahen seudun kehitys on Raahen, Pyhäjoen ja Siikajoen välinen aluekehitysorganisaatio. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seudun kehitys aikaistaa syksylle kaavailtua Risteys-rekrytointitapahtumaa ja järjestää sen pikaisella aikataululla jo ennen juhannusta. Syynä on odottamaton murrosvaihe Pyhäjoen Hanhikivi1 -hankkeen pysähtyminen.

– Iso osa Hanhikivi-hankkeen myötä alueelle muuttaneista hakee ratkaisuja jäädäkseen perheineen uudelle kotiseudulleen, tiedotteessa todetaan.

Raahen seudun kehitys on Raahen seutukunnan eli Pyhäjoen ja Siikajoen kuntien sekä Raahen kaupungin välinen aluekehitysorganisaatio.

– Hanhikivi-hankkeen seisahtumisesta johtuvien vaikutusten lieventämiseksi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koonnut tilannekuvatyöryhmät, jotka selvittävät tukitoimien tarvetta ja laajuutta alueella.

Uutta työtä ja suuntaa seudulla etsii Hanhikiven asiantuntijoiden ja työntekijöiden lisäksi myös koronan ja työelämämuutosten myötä alanvaihtoa harkitsevia ammattilaisia. Lisäksi rekrytointitapahtuman kohderyhmänä mainitaan uransa alkuvaiheessa olevia nuoret sekä alueelle sijoittuneet sotaa paenneet ukrainalaiset.

Risteys-rekrytointitapahtumaan on kutsuttu Raahen seudun ja lähialueiden työnantajia, koulutuksen järjestäjiä sekä kuntia esittelemään työ- ja opiskelumahdollisuuksia.

Risteys järjestetään 17. kesäkuuta kello 13–16 Tapahtumatalo Raahessa. Tapahtumasta saatavien kokemusten perusteella aiotaan kehittää yhteinen konsepti, jolla vastaavia tilaisuuksia voidaan järjestää myös muissa yhteistyökunnissa. Tapahtumasta tiedotetaan suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi osallistuvien kaupunkien ja kuntien kanavissa sekä suoraan kohderyhmille.